duminică, 15 noiembrie 2009

Gripa Porcina (A/H1N1)

Dupa cum bine stim in ultima vreme pe toate posturile tv. principalul subiect este gripa porcina (A/H1N1), dupa ce in urma cu cativa ani gripa aviara (H5N1) facea ravagii media, in acest moment in Romania s-au semnalat in jur de 1000 de cazuri de gripa porcina (A/H1N1) iar la nivel mondial 37.793.

Din cauza gripei porcine la nivel mondial au decedat in jur de 730 de persoane, iar din cauza gripei sezoniere au decedat la nivel mondial intre 40.000 - 220.000 de persoane.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii a precizat ca, la nivel mondial, expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au anuntat recent ca gripa sezoniera poate provoca intre 500.000 si un milion de decese anual, iar eu nu inteleg de ce atata agitatie si promovare media pe tema "gripei porcine"

Gripa porcina a devenit un "brand" de care toata lumea vorbeste, in piata, in tramvai, autobuz...etc. Pandemia de gripa ar putea dura doi ani de zile, potrivit specialistilor internationali, iar aceasta ar putea inregistra patru valuri diferite, a declarat, luni, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel.

Asadar pana la urmatoarea reintalnire pe blog, spalativa des pe maini cu apa si sapun, cand stranutati/tusiti acoperiti gura cu o batista de unica folosinta, dupa care aruncati batista la cosul de gunoi, evitati aglomeratia, contactul cu persoanele bolnave si cel mai important nu uitati, gripa SEZONIERA este mai periculoasa decat ceea porcina (A/H1N1)  :-))